top of page

Je accu écht helemaal opladen

Slaap is een van de onderdelen uit SLIM. Maar waarom is slaap zo belangrijk? En wat is precies ‘goede’ slaap? In deze blog leg ik het graag uit.

Je kunt jezelf vergelijken met een accu. Wat veel mensen in de huidige hectische tijd vaak doen, is de accu een heel klein beetje opladen en vervolgens weer helemaal ‘leegtrekken’. Daar sta je dan weer, volledig uitgeput. Zo leef je constant laag in je energie met een slecht opgeladen accu. Veel beter is het om je accu helemaal op te laden en als het ware ‘boven’ in je batterij te gaan leven.

Om de oude gewoontes los te laten en je batterij helemaal op te laden, kost natuurlijk wel wat tijd en discipline. Daarom besteden we in de eerste weken van SLIM veel aandacht aan het opladen van de accu om zo terug te komen in je goede energie.

- SLIM leven bovenin de accu: je verbruikt energie, maar blijft altijd voldoende opgeladen.

- Leven onderin de accu: je laadt jezelf een beetje op, maar trekt de accu weer onmiddellijk leeg.

Maar waarom is het nu eigenlijk zo belangrijk om voldoende uitgerust te zijn? Slaap is essentieel voor het herstel van weefsels en organen, het immuunsysteem en de hersenfunctie. Te weinig slaap reduceert het aantal witte bloedcellen in je lichaam met twintig procent en maakt je meer vatbaar voor ziekte. Bovendien zorgt te weinig slapen ervoor dat je extra risico loopt op hart- en vaatziekten. De bloeddruk kan namelijk toenemen door slaapgebrek. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen na een slechte nacht geneigd zijn om meer te gaan eten.

Ook beter slapen? In mijn boek Snel SLIM vind je allerlei adviezen om je te helpen ook uitgeruster aan je dag te beginnen.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page