top of page

De strijd met buikvet


Een buikje? Veel mensen storen zich er aan omdat ze dit een ontsiering voor hun lichaam vinden. Maar wist je dat het zogenoemde zwembandje ook risico’s voor je gezondheid met zich meebrengt?

Recente studies laten zien dat vetcellen meer doen dan alleen zorgen voor opslag van energie. Vooral onze buikvetcellen geven onder andere ontstekingstoffen af die leiden tot hogere bloeddruk, het sneller ontstaan van aderverkalking en het ontstaan van kanker. Daarnaast weten we uit onderzoek dat vetcellen stoffen afgeven die het lichaam een trigger geven om nog meer vet op te slaan. Dit betekent dus dat opgeslagen vet de neiging heeft om ons nog meer te laten eten. Het lijkt er dus op dat er een strijd is tussen de vetcellen en onze wil om af te vallen.

Wie wint bij jou deze strijd?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page