top of page

Experiment met taser niet zonder risico


De politie gaat experimenteren met het gebruik van een taser. Ze hopen dat ze hierdoor minder vaak hun pistool hoeven te trekken. Maar is de taser helemaal zonder risico?

"De taser is een uitstekend middel om dit gat te dichten", stelde Willem Woelders van de politie-eenheid Midden-Nederland in verschillende media. Volgens hem kan dit wapen nut hebben bij verwarde mensen die agressief zijn, of verdachten die zo veel alcohol of verdovende middelen hebben gebruikt dat ze de wapenstok niet voelen en pepperspray geen effect heeft. Nu moeten agenten daar met een aantal collega’s bovenop duiken om de situatie onder controle te krijgen. Straks zouden ze kunnen taseren en is het niet nodig om zwaarder geweld te gebruiken. De politie hoopt vooral dat agenten minder vaak hun pistool hoeven te gebruiken.

Toch is het gebruiken van een taser ook niet helemaal zonder risico. Het stroomstootwapen riep eerder al veel discussie op, vanwege onder meer dodelijke incidenten in Amerika.

In de uitzending van RTL Nieuws van gisterenavond legde ik uit wat de gevolgen kunnen zijn voor je hart. Bekijk de uitzending terug: http://bit.ly/2kkcSAO


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page