top of page

Het geheim van kokosolie


Het is goed voor de cholesterol, helpt tegen het hongergevoel, en zorgt voor een mooie huid en mooi haar. En dat is nog maar een klein aantal van de voordelen van kokosolie, zo blijkt uit een recent overzicht van de Authority Nutrition. Oprichter Kris Gunnars noemt kokosolie zelfs een van de weinige levensmiddelen die daadwerkelijk beschouwd kunnen worden als superfood. Wat mij betreft is de tropische olie dan ook het ideale product om mee te bakken.

Vetten hebben lang een slechte naam gehad, maar steeds meer wetenschappers komen hier op terug. Het zijn niet de verzadigde vetten, maar de onnatuurlijke transvetten die leiden tot hart- en vaatziekten. Natuurlijke en onbewerkte dierlijke of plantaardige vetten passen juist prima in een gezond voedingspatroon. Het geheim van kokosolie zit hem in de onbewerkte natuurlijke vetten die ook te vinden zijn in roomboter, olijfolie en vis. Een van de grote voordelen van deze vetten is dat ze alleen voor de verbranding worden gebruikt en niet door het lichaam worden opgeslagen. Het maakt je dus niet dik. Bovendien zorgt het ook nog eens voor een extra stoot energie en leveren deze natuurlijke vetten tal van bouwstoffen die nodig zijn voor essentiële processen in het lichaam. Ook zorgen ze ervoor dat je lichaam vitaminen en mineralen goed kan opnemen en geeft vet smaak aan het eten en zorgt het voor een verzadigd gevoel, waardoor je uiteindelijk minder eet.

Vanwege de vele voordelen van kokosolie gebruik ik het product in veel van de recepten in mijn boek Snel SLIM. Niet alleen om groente en vlees mee te wokken, maar bijvoorbeeld ook voor de vulling van een heerlijke aardbeientaart of voor de choco coco repen: een tussendoortje dat door het gebruik van kokosolie niet alleen lekker maar ook nog eens verantwoord is.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page