top of page

Alleen nog maar friet en vitaminepillen


Een maand lang leven op friet en vitaminepillen, wat doet dat met je? Voor het wetenschappelijke RTL 5-programma Galileo nam Jorn de proef op de som.

Hoe goed zijn vitaminepillen eigenlijk? Word je minder gezond als je groente, fruit en zuivel vervangt door voedingssupplementen? Om die vragen te beantwoorden stortte Jorn zich in een experiment: vier weken lang op het menu niets anders dan driemaal per dag friet.

Bij Cardiologie Centra Nederland hebben we Jorns gezondheid in kaart gebracht. We hebben zijn bloeddruk, cholesterol en hartslag gemeten, voorafgaand aan het experiment én na afloop. Gisterenavond was te zien hoe ik Jorn vertelde wat vier weken patat eten met zijn hart en het risico op hart- en vaatziekten heeft gedaan. Benieuwd naar de resultaten? Kijk dan de afleveringen terug:

Aflevering 1 (de meting vooraf): http://www.galileotv.nl/item/34271/vier_weken_leven_op_patat_en_pillen

Aflevering 2 (de gevolgen van vier weken patat): http://www.galileotv.nl/item/34279/de_uitslag_van_het_patat_dieet_top_of_flop


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page