top of page

Ga de strijd aan met stress!


Steeds vaker worden we geconfronteerd met allerlei factoren die stress veroorzaken. Het wegvallen van internet, files, te laat voor het ophalen van de kinderen, deadlines op het werk, vertraging van het openbaar vervoer, overvolle agenda’s en ga zo maar door. Deze gebeurtenissen zorgen voor een adrenalinestoot en daardoor stress voor je lichaam. Je spieren spannen zich aan, je bloeddruk stijgt en je hart gaat sneller kloppen. Door de hectische maatschappij waarin we leven, komen deze momenten steeds vaker voor. Vaak zelfs zonder dat we ons daar bewust van zijn.

Heel vervelend, want stress is een bedreiging voor jouw gezonde lifestyle. Niet voor niets is stress een belangrijk onderdeel van SLIM! Een verhoogd stressniveau stimuleert aderverkalking en de vorming van bloedstolsels, belangrijke oorzaken van een hartinfarct. Bovendien zien we dat stress een negatieve invloed heeft op je gewicht. Mensen die zich gestresst voelen, zoeken meestal een uitlaatklep, bijvoorbeeld eten of een sigaret opsteken. Dit zorgt voor een onmiddellijke bevrediging van je brein en daardoor voor een tijdelijke ontsnapping aan de stress, maar dit heeft uiteindelijk natuurlijk negatieve gevolgen voor je gewicht en daardoor je gezondheid.

Om mensen zich hier meer bewust van te maken, heb ik samen met TNO en De Hart&Vaatgroep de Nationale SLIM Stresstest ontwikkeld. Deze test bestaat uit een reeks vragen die jouw lifestyle, stressniveau en risico op hart- en vaatziekten in kaart brengen. De vragenlijst is online in te vullen, waarna je direct de uitkomst in de mailbox krijgt.

Hoewel we weten dat het anders moet, lukt het ons nog steeds niet om gezond te eten, voldoende te bewegen en goed te slapen en ontspannen. Dé essentiële factoren voor een goede gezondheid. Daardoor kampt ruim 40 procent van de Nederlanders met overgewicht, elke week komen er 1.000 diabetespatiënten bij en ons land kent momenteel ruim een miljoen hart- en vaatziektepatiënten, van wie er elke dag ruim 100 overlijden. De Nationale SLIM Stresstest is één van de middelen waarmee ik deze zorgwekkende ontwikkelingen om wil keren.

Durf jij de Nationale SLIM Stresstest aan? Vul deze dan vandaag nog in.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page