Gekruide boerenkoolchips

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog goede ideeën heb voor gezonde tussendoortjes. In de loop der jaren heb ik er zelf een aantal uitgeprobeerd. Hierbij een van mijn favoriete gezonde snacks die helemaal SLIM is!
Boerenkool is waanzinnig gezond en zit boordevol vezels en antioxidanten. Het helpt de bloeddruk verlagen en heeft mogelijk zelfs een verlagend effect op het risico op darmkanker. (zie studies 1,2,3)
Een handje rauwe boerenkool bevat meer dan 100% van de ADH van vitamine A, C en K (zie 4). Super gezond dus!
Recept:
Stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 2: was een flinke handvol boerenkoolbladeren, droog de bladeren goed en snij de binnenste nerf uit het blad. Snij in grove stukken.
Stap 3: doe de bladeren in een grote kom en mix met olijfolie.
Stap 4: plaats de boerenkool op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met fijngesneden Italiaanse kruiden (rozemarijn, thijm) en eventueel een klein beetje zout.
Stap 5: bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven (of tot knapperig)
1 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19253943
2 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22332099
3 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20484173
4 http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2461/2