SLIM de paasdagen door
Paaseieren, chocoladehazen, bladerdeeghapjes, traditiegetrouw ligt de paastafel elk jaar vol met allerlei lekkernijen. Heel gezellig, maar nadeel van de feestdagen is dat hierdoor de verleiding groot is om van de SLIMme leef- en eetgewoonten af te stappen. Dat is onnodig want zoals jullie weten is afvallen al lang geen afzien meer, je hoeft jezelf echt niet uit te hongeren om een paar kilo kwijt te raken.
Ik grijp de paasdagen graag aan om te laten zien dat je kunt blijven genieten van lekker en gezellig samen eten, en toch je voornemens om gezonder te gaan eten en af te vallen kunt volhouden. Daarom dit SLIMme paasmenu.
Avocado salade met mango, spinazie en gamba’s
(Hou je niet van gamba's? Neem dan gerookte kip als alternatief)

Stap 1: Maak de dressing van 1,5 tl verse limoensap met 1,5 tl vissaus, 1 fijngehakt sjalotje, 1 kleine rode chilipeper en wat fijngesneden koriander. Bewaar wat sjalot, chilipeper en koriander als garnering.
Stap 2: Snij een rijpe mango en avocado in stukken.
Stap 3: Bak de gamba’s en snij deze in stukken.
Stap 4: Hussel de mango, avocado en gamba’s met de dressing en maak de borden op.
Stap 5: Garneer met de dungesneden sjalot, koriander en rode chilipeper. Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
SLIM Notenbrood

Stap 1: Verwarm de oven op 170 graden.
Stap 2: Bodem: maal 500 gram ongezouten en ongebrande noten, 100 gram zonnebloem en/of pompoenpitten fijn in een blender. Klop 6 eieren en voeg deze bij de noten. Hak 50 gram zongedroogde tomaten en een grote hand verse kruiden (basilicum en/of tijm, of 2 el gedroogde Italiaanse kruiden) en voeg deze bij het notenmengsel. Breng op smaak met wat peper en een klein beetje zout.
Stap 3: Bekleed een cakeblik met bakpapier. Doe hier het mengsel in.
Stap 4: Zet het cakeblik in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten tot een mooi brood.
Stap 5: Laat afkoelen en snij in plakjes.
Gegrilde zoete aardappel met koriander en limoen

Stap 1: Kook de zoete aardappel tot die gaar is. Controleer met een vork. Ongeveer 7 tot 10 minuten in de magnetron. Laat afkoelen.
Stap 2: Verwarm een grill op middelhoog vuur. Snij de afgekoelde aardappel in 8 parten in de lengte.
Stap 3: Mix 1 tl geraspte limoenschil met een mespuntje cayennepeper.
Stap 4: Bestrijk de zoete aardappel parten met olijfolie en bestrooi met peper en eventueel een beetje zout.
Stap 5: Grill de aardappel aan beide zijden en bestrooi met de mix van limoenschil en cayennepeper en met wat fijn gesneden koriander.
Smoothie met avocado, spinazie en blauwe bessen

De kleur van deze smoothie met blauwe bessen is niet zo mooi groen als op de foto hierboven, maar de smaak is daarentegen niet te versmaden. Als alternatief voor een glas jus d'orange smaakt deze groene smoothie heerlijk bij de lunch of brunch.
Stap 1: Doe 1 avocado, een glas water en 150 gram verse spinazie in een blender.
Stap 2: Voeg blauwe bessen toe (vers of uit de diepvries) naar smaak en mix goed tot een heerlijke smoothie.
Stap 3: Voeg eventueel volle boerenyoghurt toe ipv water
Gevulde paaseieren

(Een ei hoort erbij, met dank aan de Gezonde Kok)
Stap 1: Kook ongeveer 6 eieren gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en snij op ongeveer 2/3 doormidden. Haal het eigeel uit de eieren en doe dat in een kom.
Stap 2: Voeg een el mayonaise (zonder suiker) en een scheutje volle yoghurt toe aan het eigeel en een kleine tl mosterd. Voeg er wat druppels citroensap bij en een paar druppels tabasco en prak tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog wat yoghurt toe.
Stap 3: Breng op smaak met kerriepoeder, peper en eventueel wat zout.
Stap 4: Doe het mengsel in een spuitzak en vul de onderkant van de eieren hiermee.
Stap 5: Maak de oogjes van kleine stukjes zwarte olijven en de snavel van kleine stukjes wortel. Zet het kapje erop en presenteer op een leuk bord.