top of page

Druk is geen excuus!


Wat een hectiek! Een nieuw boek, de Lekker in je Vel Challenge,en ook nog mijn werk als cardioloog! Het is druk. En als je het druk hebt, is het moeilijk om je aan je gezonde lifestyle te houden. Verleidingen liggen overal op de loer. Een snelle snack uit de automaat, een makkelijke maaltijd, de sportschool een keer overslaan. Maar juist als je het druk hebt, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Daar krijg je juist weer energie van.

Maar hoe doe je dat dan, je SLIMme lifestyle volhouden als je het zo druk hebt? Ik geef je een paar tips:

  • Reminder: Hang een papiertje op je beeldscherm of bij de werkplek met daarop je doel. Afslanken? Gezonder eten? Meer rust nemen? Meer bewegen? Schrijf het op en hang het op een plek waar je het vaak ziet. Zo word je er steeds aan herinnert en blijf je op letten.

  • Je omgeving: Vraag of je omgeving meedoet. Als er in het hele huis of op de werkplek geen ongezonde voeding te vinden is, kom jij ook minder makkelijk in de verleiding.En tijdens de lunchpauze met collega’s een korte wandeling maken kan heel gezellig zijn!

  • Vraag hulp: Wil je omgeving niet meedoen? Laat ze dan wel weten dat jij SLIM wil leven, dan kunnen ze je daarbij helpen. Deze week liep bijvoorbeeld een van mijn spreekuren uit tot na lunchtijd. Mijn secretaresse zag dit gebeuren en nam voor mij een verse salade met zalm mee. Heel fijn! En makkelijk omdat ze weet dat ze mij hier een groter plezier mee doet dan met een broodje kroket.

  • Eigen gezonde lunch: Neem zoveel mogelijk je eigen gezonde lunch en verantwoorde snacks mee. Zo heb je altijd iets gezonds bij de hand en hoef je niet naar de snoepautomaat als je ineens trek krijgt.

  • Natuurlijk bewegen: Heb je even geen tijd om te sporten? Probeer dan in het dagelijks leven meer te bewegen.Neem eens de trap in plaats van de lift, laat de auto staan en ga lopend naar de supermarkt. Of doe een powerwalk en werk ondertussen wat telefoontjes af.

  • Mini-meditaties: Probeer gedurende de dag kleine momentjes van ontspanning of rust in te lassen. Loop tijdens de lunch even weg bij je computer of maak een praatje met je collega bij de koffieautomaat.

  • Even afschakelen: Bij veel drukte is af en toe even helemaal afschakelen juist heel belangrijk. Ga bijvoorbeeld even liggen met rustige muziek op de koptelefoon en droom een minuut of 20 weg of ga een kort rondje joggen. Dan houd je de drukte daarna weer veel beter vol.

Kortom: drukte is niet langer een excuus om ongezond te eten of minder te bewegen!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page