top of page

Gezond hoeft niet duur te zijn


‘Gezond eten is duur. Een zak appels kost meer dan een zak chips. En verse groenten? Niet te betalen.’ Dat hoor ik regelmatig. Maar gezonde voeding is wel heel belangrijk voor je lichaam. En om je fitter, gezonder en sexy te voelen. Daarom geef ik je graag een paar tips.

• Seizoensproducten: Kijk in de winkel of op de markt eens naar seizoensproducten. Deze zijn vaak goedkoper dan andere groenten en fruit. ​

• Aanbiedingen: Haal groenten die in de aanbieding zijn. Dit is niet alleen goedkoper, op deze manier koop je steeds iets anders en daag je jezelf uit om met die producten een verrassend gerecht op tafel te zetten.

• Diepvries: Kijk ook eens in de diepvriesvakken van de supermarkt. Rode vruchten uit de diepvries zijn erg lekker in de yoghurt of kwark. Bovendien zijn ze goedkoper dan wanneer je ze vers koopt, en je kunt ze langer bewaren. Handig voor als je weinig tijd hebt voor boodschappen.

• Wees creatief: Gooi niets weg, maar gebruik producten op verschillende manieren. Doe je ’s middags paprika in de salade? Dan kun je van de andere helft voor het diner een gevulde paprika maken. Of maak van je restjes eens een lekkere verse groentesoep.

• Moestuintje: Heb je een tuintje of een plekje over op je balkon? Probeer dan zelf wat groenten of (klein) fruit te verbouwen. Goedkoop, en tuinieren werkt ook nog eens ontspannend!

• Hele groenten: koop groenten in zijn geheel in plaats van voorgesneden. Dit is vaak goedkoper.

• Bespaar: Reken eens uit wat je bespaart door afscheid te nemen van ongezonde gewoontes. Roken kost veel geld. Koeken, chips en andere ongezonde tussendoortjes moeten ook betaald worden. Net als frisdrank, fruitsappen, bier en wijn. En wat denk je van afhaalmaaltijden?

Hopelijk heb je iets aan deze tips, want je budget in de gaten houden is natuurlijk erg belangrijk. Maar wat gezond eten je oplevert, is niet in geld uit te drukken. Een slanker figuur, meer zelfvertrouwen, meer energie. En zeg nou zelf, goede gezondheid is toch onbetaalbaar?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page