top of page

Genieten van etentjes en feestjes mag!

De Lekker in je vel-challenge is begonnen! Ruim 25.000 Nederlanders volgen 12 weken lang de SLIM Lifestyle. Ze zijn gemotiveerd en willen graag een paar kilo kwijt, maar makkelijk is het niet altijd. Ik kreeg bijvoorbeeld meerdere keren de vraag: ‘wat moet ik doen als ik word uitgenodigd voor een borrel of etentje?Ik wil afvallen, maar ook niet altijd ‘nee’ hoeven zeggen tegen gezellige feestjes'.

Dan heb ik goed nieuws: ook als je wil afvallen kun je genieten van een etentje of een feest. Het is echt niet nodig om jezelf uit te hongeren of jezelf alle leuke evenementen te ontzeggen. Wel is het goed om ook tijdens een diner aandacht te blijven besteden aan je SLIMme lifestyle. Daarom enkele tips:

  • Planning: Plan je etentjes goed. Heb je ’s avonds een diner? Ga dan niet diezelfde dag ook nog eens uitgebreid brunchen of lunchen.

  • Bewegen: Plan op de dag van een diner een extra bewegingssessie in, zoals een wandeling, of een bezoek aan de sportschool.

  • Kies wat je eet: Vermijd tijdens het diner koolhydraten, je blijft dus het SLIM-advies volgen. Voel je niet verplicht alles op te eten. Geniet van het vlees of de vis en de groenten, maar laat de pasta, friet en aardappelen staan.

  • Drankjes: Koolhydraten zitten niet alleen in eten, maar ook in drankjes, zoals frisdrank, cocktails, dessertwijn enz. Kies liever voor mineraalwater met een schijfje citroen of een droge witte wijn of rode wijn, houd het dan wel bij één glaasje.

Ten slotte nog een laatste algemene tip: neem de tijd en geniet van je culinaire avond, zoals je dat ook wel eens ziet in Mediterrane landen. Je zult zien dat je dan minder eet, maar wat belangrijker is: je komt tot rust en dat is goed tegen stress van alle dag. Afvallen is al lang geen afzien meer.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page