top of page

Benoeming hoogleraar is rond

Mijn benoeming tot bijzonder hoogleraar Risk profiling in heart disease is rond! Ik ben heel dankbaar voor alle steun van Cardiologie Centra Nederland en VUMC, waardoor deze droom werkelijkheid is geworden.

Hart- en vaatziekten komen erg veel voor en veroorzaken veel lijden. Een groot deel van deze ziekten wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Je kan het dus voorkomen door gezonder te gaan leven. Ik hou me hier al jaren mee bezig en ga bij VUmc met een wetenschappelijke invalshoek kijken naar de preventie van hart- en vaatziekten. Hoe krijg je mensen zo ver dat ze hun lifestyle zo aanpassen dat ze het risico op een hartinfarct verkleinen.

Ik zal me bij VUmc onder meer concentreren op innovatieve mogelijkheden die de moderne technologie biedt. Bijvoorbeeld e-health als monitoringsmethode om te kijken hoe iemand er voor staat. We gaan toe naar een wereld waarin je een overhemd kunt kopen met een ingebouwde chip in de kraag, die meet hoe hoog je hartslag is. We moeten nog een systeem ontwikkelen dat die informatie verwerkt, waarmee de patiënt en de dokter wat kunnen. Ook zouden we meer moeten doen met de moderne communicatiemiddelen waarmee je veel mensen ineens kunt bereiken, zoals social media. Dat doen cardiologen niet alleen, er wordt daarvoor hard gewerkt aan een samenwerking met huisartsen zodat we ook diegene die (nog) geen hartpatiënt zijn kunnen bereiken.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Categoriëen
bottom of page